Çelik konstrüksiyon sistemi oldukça titizlikle yürütülmesi gereken bir inşa sürecidir. Burada firmalara büyük iş düşmektedir. Meg Çelik gibi bilindik firmalar bu süreci deneyimli personelleriyle yürütürler. Bu tesisin yapım maliyeti ağırlıklı olarak çelik yapı projeksiyonu üzerinden alınmaktadır. Çelik konstrüksiyon fabrika yaparken şirket projenin maliyetini hesaplamalıdır.
Proje Çizimleri ilk aşamada gerçekleştirilmesi gereken adımdır. Çelik Statik Proje Çizimleri yapılır. Statik proje çizimleri için fabrika büyüklüğüne bağlı olarak teslim süresi hesaplanır. 3D mimari proje çizimi.
Tüm bu çizimler ve işlemler deneyimli mühendis ve mimarlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde projenin en başından aksaklıklar ortaya çıkabilir. Çizilmemiş veya statik olarak hesaplanmış fabrika projelerine güvenmemelisiniz.
Çelik konstrüksiyonun maliyetleri oldukça uygundur. Müşteri ile ilk görüşmenin ardından bir ön proje gerçekleştirilir. Tesisin yapısal çelik konsepti, ön tasarım sürecinde tanımlanmış ve modifikasyonlar, eklemeler ve silmeler üzerinde anlaşmaya varılmıştır.
Projenin ön çizimi ile inşaat birimi ortaya çıkarılarak tonaj ve miktar hesaplanarak inşaat çeliği fabrikasının maliyeti hesaplanır. Proje fikri üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra proje uygulama aşaması başlar. Burada taslaklar arasında seçim yapılır. En uygun çizilmiş taslaklar uygulama taslağı olarak kullanılabilir.
Ana hatları çizilen metal yapı tesisinin inşaatına temelin kazısı ve onarımı ile başlanır. Projedeki konumlarına göre temel üzerine çelik kolonların yerleştirileceği hesaplanır. Fabrika inşaatı çelik kolonların montajı ile devam etmektedir. Bu yapının atölye çatısı, çelik yapı üzerine çatı sistemi uygulanarak vinçle yerleştirilir. Çeşitli çatı sistemleri de mevcuttur.
Çelik konstrüksiyon fabrikanın iskeleti böylece açığa çıkmış olur. Bu yapının dış kaplaması istenilen malzemeden yapılabilir. Genelde trapez plaka tercih edilir. Yalıtım ihtiyacı olan fabrikalarda yalıtım ürünleri de kullanılmaktadır, bu da maliyeti arttırır. Fabrika çatılarında genellikle sac tercih edilir. Aralarına şeffaf paneller yerleştirilerek gün ışığından yararlanması sağlanır.
Üzerinde çalışmak istediğiniz çelik fabrikası Meg Çelik ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Birkaç gün içerisinde proje hakkında düşünülür ve maliyet hesaplanır. Firma daha sonrasında ise size hesapladığı maliyeti söyler. İnşaat hakkında maliyetleri öğrenmek için tüm bilgileri gönderdiğinizden emin olun. İstenilen sorulara cevap veriniz.
Yapılacak fabrikanın genişliği ve uzunluğu, yapılacak fabrikanın yan kolon yüksekliği maliyeti etkileyen etkenlerdendir. Yapılacak fabrikanın nervür yüksekliği, Üst kısım yüksek yapılacak ise tercih ettiğiniz duvar ve çatı malzemesi de fiyatı etkileyebilir. Otomatik kapılar ve müşterinin özel istekleri maliyeti arttırabilir. Meg Çelik mühendisleri ve mimarları bildiriminizi aldıktan kısa bir süre sonra teknik bilgi vermek için sizinle iletişime geçecektir.
Yapmayı düşündüğünüz tesisin ölçülerini firmaya iletirseniz bir hafta içerisinde 3D çizimleri ve fiyat bilgisi tarafınıza iletilecektir. Meg çelik konstrüksiyon hizmetleri çelik bina tesisi projeleri için bu firmadan profesyonel yardım alabilirsiniz. İstediğiniz ölçü ve özelliklerde statik bina çizimi için firma ile anında iletişime geçebilirsiniz.
Çelik fabrika inşaatı, çelik fabrika inşaat maliyeti, istenilen proje, çelik fabrikası inşaat projesi, çelik fabrikası çatısı, çelik konstrüksiyon fabrikası gibi konularda uzmanlardan destek alabilirsiniz. Meg Çelik aklınıza takılan sorularda size yardımcı olacaktır.
Sanayi tesisi; İşleme, montaj, karıştırma, temizleme, yıkama, paketleme, depolama, dağıtım ve onarım gibi süreçler için her türlü ürün ve bina ve yapıların üretimini yapan bir fabrikadır. Fabrikalar, kereste fabrikaları, çamaşırhaneler, tekstil üretim tesisleri, elektrik üretim tesisleri, gıda işleme tesisleri, yükleme boşaltma tesisleri, kuru temizleme tesisleri, cevher işleme tesisleri, ev rafinerileri ve benzerleri bu pozisyonda sınıflandırılır.
Endüstriyel projeler çok büyük ölçekli ve geniş kullanım alanına sahiptir. Diğer yapılardan daha hızlı üretilmeleri şarttır. Bu amaçla kullanılan yapı malzemeleri ve yapım teknikleri diğer yapılardan farklıdır. Endüstriyel yapılar kendine has yapım teknikleri ile uzmanlık gerektiren yapılardır. Ayrıca üretim çeşitliliği açısından da yelpaze oldukça geniştir.
Prefabrike sanayi binaları, çelik konstrüksiyon sanayi binaları, Genel sanayi binaları, karma binalar. Bu binaların yapımları aciliyet gerektirir. Üretimin aksamaması için hızlı bir inşa süreci gerçekleştirilmelidir. Bu yüzden de birçok sanayi kuruluşu fabrikalarında hızı ve güvenliği bakımından çeliği tercih etmektedir.