Güven veren, kopmayan, parçalanmayan, sökülmeleri engelleyen sağlam yapılar arıyorsanız: Çelik çatı sizin için uygun olacaktır. Bunlarla beraber aynı zamanda kolay işçiliği vardır. Ekonomik yönden de gayet uygundur. Fabrikalarda, hangarlarda, Spor salonlarının çatılarında vb. birçok yerde kullanılmaktadır. Doğal afetlere karşı da gayet dayanıklıdır.
Su sızdırmaz, paslanmaz ve yanmaya karşı da gayet dayanaklıdır. Bu çatılar sayesinde oluşabilecek zararları minimuma düşürecektir. Özellikle yağmurlu havalarda güvenli bir şekilde olacaktır. Size uzun vadede kullanım sağlayacaktır. Görünüm olarak ise müşterimizin fikirleri alınarak onlara uygun bir biçimde yapılacaktır. İlgi çekici 11 çelik çatı modeli hakkında bilgi verelim:
Çelik çatı çeşitlerinden bir tanesidir ve %5 eğime sahip olan çatılara yapılmaktadır. Çelik çatılar arasında en güvenilir çatıdır ve aynı zamanda en çok tercih edilen çelik çatı çeşididir. Kenet makinası ile yapılmaktadır. Bu yüzden yapılması istenen uzunlukta kolayca yapılabilir. Özellikle rüzgarlı havalarda, fırtınalı havalarda ve diğer doğa olaylarında oldukça güçlüdür. Yapılırken asla delinmez. Paslanmaya dayanıklı klipsler ile birbirlerine tutturulmaktadır. Bu yüzden birçok avantajı vardır. Kenet çatılar güzel bir görünüme sahiptir. Renk seçenekleri çeşitlidir.
Size yazın klima etkisi yaratarak serin tutacaktır. Kışın ise sıcak tutacaktır. Diğer malzemeler gibi çabuk yıpranmayıp kullanılmaz hale gelmez, devamlı kullanılmayı sağlar. Asla su sızdırmaz. Bunlarla beraber ağır değildir, tam tersine hafif bir yapıdadır. Yapılırken kullanılan malzemeler ise şunlardır: Z profilleri, buhar kesici örtü, aşık profili, trapez kesitli ve boyalı galvaniz sac levha, kenet sistem uyumlu çatı kaplama örtüsü, titanyum veya çelik malzemesi olabilir, su geçirmeyen yalıtım örtüleri, farklı türlerde izolasyon malzemeleri, OSB Levha, hareketli ve paslanmaz özellikteki klipsler.
Tonoz Çatılar, koridor şeklini alarak kemerlerin bir araya gelmesiyle birlikte oluşmaktadır. Estetik ve güzel bir görünüm sunmaktadır. Galvaniz, ahşap, plastik ve cam gibi malzemelerle çelik malzemeler bir araya getirilerek oluşmaktadır. Eğlence merkezlerinde, villalarda, apartmanlarda, Turistik tesislerde, benzinlikte, alışveriş merkezlerinde gibi birçok yerlerde kullanılmaktadır. Bu tonoz çatılar tarihi eserlerde; birçok yerlerde kullanılmıştır. Antik çağ döneminden günümüze kadar kullanılmıştır. Özellikle camilerde kubbeli tonoz çatılar tercih edilmiştir. Daha da mimarisi geliştirilmekle beraber günümüzde de daha estetik yapılarla kullanılmaya devam etmektedir.
Dayanaklı olabilmesi için çelik daha yoğun kullanılır. Maliyetleri ise kullanılan yere göre, büyüklüğüne göre çeşitlilik göstermektedir. Bu gibi çatılara aynı zamanda plastik veya metal kaplama kullanılabilir. Tonozlu çatılarda bilinmesi gereken en önemli şeylerden birisi ise de ağır yükleri taşıyabilir olmasıdır. Tonoz çatıları seçmek için faktörlerden bazıları ise de şunlardır; görsel olarak şık, estetik görünüme sahiptir. Dayanaklıdır. Çatıda elde edilen genişliğin sayesinde sportif yerlerde, ticari yerlerde ve kültürel yerlerde kullanılmaktadır. Ekonomik olması nedeniyle en çok tercih edilen çatı çeşitlerinden birisidir. Yapılan Tonoz çatı çeşitleri şunlardır:
Çapraz tonoz çatılar; tonozların dik bir şekilde birbirlerini keserek beşik tarzında yapılır.
Kubbeli tonoz çatılar; Kubbe şekilde çelik iskelet oluşturularak yapılır ve genellikle dini yapılarda kullanılır. Silindir ve beşik tonoz çatılar; silindir ya da beşik tarzında tonoz çatılar şeklinde yapılır. Çemberin yarısını andırır. Aynalı tonoz çatılar; Düz plakaların bulunduğu tonozun şekline göre yer alır.
Çelik yapıların bir araya getirilerek yapılan çatı modelidir. Buna konstrüksiyon adı verilir. Birden fazla çelik malzemelerin birleştirilerek yapılmaktadır. Fabrikada Üretilen malzemelerden oluşmaktadır. Belirlenen ölçülere göre üretilerek, her bir parça birbirlerine uyumlu olacak şekilde üretilerek tamamen fabrikasyon malzemelerdir. Yapılmasında amaçlanan projeler için malzemeler inşaat alanına getirilir. Getirilen tüm malzemeler vinç desteği ile birbirlerine birleştirilir. Cıvata ve bulon adı verilen bağlantı araçları kullanılır.
Çelik parçalar birleştirilirken kule vinçleri, sabit vinçler, yükseltme platformları ve hareketli vinçler kullanılır. Bu çatılar yüksek yapılarda kullanılmakla beraber küçük yapılarda da kullanılabilmektedir. Teras alanına sahip olan daireleri kapatmak için de kullanılır. Yapılan çatı ağır olmamakla beraber fabrikasyon ürünler kullanılarak kaliteli ve dayanaklı olduğunu göstermektedir. Birçok yapıdan daha hızlı yapılmaktadır. Kullanılan malzemeler geri dönüştürülebilir, çevre dostu malzemelerdir. Bütün mevsimlerde, her yerde ve her projeye uygun olarak yapılabilir. Yüksek sıcaklıklara ve soğuklara oldukça dayanaklıdır. Özellikle yangın gibi afetlerde dayanaklıdırlar. Görünüş olarak da oldukça estetiktirler.
Uzay çelik çatı adı verilen bir sistem yaygındır. Yüzme parklarında, endüstriyel tesislerde, spor tesislerinde, fuarlarda, sergilerde, fabrikalarda, depolarda veya depolama alanlarında, stadyumlarda, otoparklarda kullanılır. Uzay çeliği çatı, farklı ağ kaplamalarıyla şık görünümüyle dikkat çekiyor.
Binanın her tarafında yatay düzlemler ve oluklar bulunan ve yapının her iki yanında eğimli olan ve çatının kapladığı kırma çatıya kırma çatı denir. Yüzey çelik çatı olarak da bilinir.
Yapısında sıra sıra cam pencere bulunan bir çatıya genellikle beşik çatı ve saçak birleşimi ve çatının altındaki kız aydınlandıkça fenerli çelik çatı denir.
Üçgen çatıları veya fener çatıları yan yana düzenleyerek güneş enerjisinden maksimum düzeyde yararlanabilen bir çatı türüdür.
Şeffaf polikarbonla kaplanmış bir çatıya polikarbonlu çatı denir.
Çoğunlukla bina girişini veya bitki ve mal gibi belirli alanları korumak için üç tarafı açık bir çatı şeklindedir.
Bu, genellikle küçük kare, dikdörtgen veya dairesel yapılara uygulanan dikdörtgen bir çatı şeklidir.
Çelik mansard çatı, beşik çatıya veya kırma çatıya çeşitli açılarda eklenerek çatı altındaki köşe alanını daha kullanışlı hale getiren bir çatı türüdür.